Acord per una nova residència a Palma

Es tracta d’una nova residència que s’ubicarà a la Ciutat Jardí, a Palma, i oferirà 120 places per a persones grans dependents. El solar té 6.450 metres quadrats i està localitzat a la finca de Son Martorell, entre els carrers de Nadal Batle i Xesc Forteza.

La construcció d’aquesta nova residència té un cost aproximat de 8,5 milions d’euros i serà cofinançada, al 50 %, entre la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i el Consell Insular de Mallorca. L’IMAS es farà càrrec de la gestió de la residència, mentre que la Conselleria de Serveis Socials finançarà les 120 places que ofereixi. Amb relació al calendari de construcció, està previst que durant l’any 2017 es posi en marxa el concurs arquitectònic, i durant els anys 2018 i 2019 es farà el procés de licitació de les obres i s’iniciarà la construcció, per poder acabar les obres a finals de l’any 2019.

L’acord entre les tres institucions és una mostra de la voluntat de les administracions de resoldre un problema greu a la nostra comunitat i, especialment, a Palma, el municipi en què més demandes no resoltes hi ha de places residencials per a persones amb dependència. Fina Santiago ha recordat que “la voluntat del Govern en matèria de dependència està molt clara”, ja que en un any i mig s’han creat 244 noves places per a persones grans amb dependència i es construiran aquesta nova residència a Palma, una altra a Marratxí i, possiblement, una residència més ubicada a Son Dureta, que s’està negociant amb el Govern central.

Demà, a l’Ajuntament de Palma, es durà a terme l’aprovació inicial del canvi d’ús dels terrenys, que passà a ser assistencial. Es recupera, així, un conveni subscrit l’any 2009 amb el consistori palmesà que va quedar paralitzat. “Una bona notícia per a Palma i per a la gent gran”, ha remarcat Antoni Noguera, que ha destacat l’adequada ubicació de la residència a un lloc tranquil i agradable de la ciutat.

Per la seva part, la presidenta de l’IMAS, Margalida Puigserver, ha apuntat que l’objectiu “és aportar millores a les persones en situació de dependència a l’hora d’accedir a les residències”, en aquest cas, a Palma.