Abril: "La conjuntura no ens ha de fer prudents, sinó valents"

Al Debat de Política General MÉS deixa clar que la transformació del model econòmic és clau


Al Debat de Política General avui, el portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril ha fet una anàlisi de la situació actual de les Illes, després d’un any de govern dels Acords pel Canvi
A la seva diagnosi de la societat illenca Abril ha valorat els èxits del primer any, "És un orgull fer part d’un projecte polític que malgrat les dificultats objectives, és capaç de generar un nou dret de ciutadania com la renda social perquè totes les persones sense cap mena de recurs a la nostra terra, que són moltes, puguin acollir-se progressivament a una prestació que els garanteixi uns mínims vitals sense haver de caure en l’exclusió més cruel", ha assegurat. Abril però, no ha obviat que les emergències socials que tantes vegades s’ha denunciat pel grup que representa continuen. L’emergència social, l’ecològica i la de país. I és que els llums d’alarma com a societat no han desaparegut: pobresa i desigualtats, atur estructural majors 45.

Així també, diu el portaveu de MÉS per Mallorca, queda pendent molta feina que fer en l’àmbit mediambiental, malgrat que s’han donat passes decidides cap a una millor protecció del territori.
Alhora ha celebrat que les Illes Balears ja tenen una llei d’igualtat però falta molt per arribar a la igualtat real, i un cas evident és que les dones segueixen morint per violència masclista.

També, David Abril ha fet menció i ha valorat positivament el retorn a la normalitat de la nostra llengua, però "cal recuperar com planteja Consell Social, català com a eina de cohesió social i no de guerra com feia Bauzá

En relació a la sobirania i l’autogovern, el portaveu lamenta el retrocés pel neocentralisme de Rajoy/Montoro i es demana "Tenim realment més capacitat de decisió sobre les coses que ens afecten que fa uns anys? Hem avançat o hem retrocedit? Som comunitat o província?"

Abril també ha estat crític amb la imatge o l’excessiu renou que de vegades fan els partits que han signat els AcordPelCanvi, tot i això assegura "que el pacte és estable, cohesionat i de gent honesta". També ha volgut deixar clar que "les esquerres tenen el repte de conviure en la diversitat".

Abril també ha destacat l’actual situació d’IB3 "no és ja ni ha de ser una eina de propaganda política al servei del partit. Ja no rep consignes de ningú", ha afirmat. I ha convidat a la resta de grups a posar fi als privilegis polítics perquè no hi hagi més Ritas Barberas. Més enllà de les comissions d’investigació i de l’Oficina Anticorrupció diu que cal acabar amb el privilegi de l’aforament.

Per a MÉS per Mallorca és clau i estratègic la transformació del model econòmic. Cal aprofitar d’aquestes temporades turístiques excepcionals per dur-ho endavant. "La conjuntura no ens ha de fer prudents, sinó valents. Impulsant la transició econòmica i ecològica cap a una societat millor", ha assegurat. I és que fins fa poc "el model econòmic l’han decidit els mateixos qui malgrat que la bona acollida de l’impost turístic el recorren als tribunals", assenyala, per a continuació destacar que es "comença a construir un model diferent quan es premia per primera vegada en la història a les cambreres de pis". En relació a avançar cap majors quotes d’autogovern, Abril ha recordat el que estableix l’Estatut: "Hem de cedir als Consells insulars tota la sobirania que marca l’Estatut", diu.

El portaveu ha estat contundent en la crítica a l’Estat espanyol assenyalant que no "volem ser ciutadans de quarta categoria, sinó entrar dins la mitjana estatal i alhora ha recordat la incertesa política que patim actualment "No és només un govern que s’ha de canviar a Madrid, sinó tota una mentalitat". El portaveu de MÉS ha aprofitat per fer una convidada a crear un front judicial per reclamar "davant dels tribunals el que l’Estat espanyol ens deu".

Per acabar el portaveu de MÉS per Mallorca ha comentat "He canviat la camiseta per la corbata. Hi ha inèrcies que ens condicionen però que no ens determinen ni com a individus ni com a país, perquè les circumstàncies ni ens han de determinar, ni han de coartar la nostra llibertat ni els nostres somnis". Les darreres paraules del diputat i portaveu ecosobiranista ha estat: "Això no ha fet més que començar"

Adjunt Intervenció David Abril

Documents adjunts